maandag 7 april 2008

Goofies april 2008

De laatste alweer van dit winterseizoen. Wederom een geweldige zeildag. Een klein buitje op de kop mocht de pret niet drukken. Een perfecte start en aan de wind loopt de boot weer prima.
Ondanks de spi-training (boom hoog in de mast en spi lekker los) hebben we het gevoel dat er voor de wind nog veel te verbeteren is. Wat we wonnen op weg naar de H12 waren we bij de SvK5 weer kwijt. Een zesde plaats; bovengemiddeld in een veld van 17. Geen grote fouten gemaakt. We moeten het zoeken in nog strakkere handling (oa spi-gijp) en de voor de windse trim.

Het was ons eerste seizoen met de nieuwe Waterzooi. Een periode van testen, afstellen, trainen, blokje-erbij-blokje-eraf en trimmen heeft ons geleerd dat de boot tot méér in staat is.

Naast de ‘oude’ kern:
-Arjen, schipper
-Marloes, navigatie en tactiek
-Danny, grootzeil
-Erik-Jan, voordek
-Steven, pit
is ons team versterkt met:
-Dolf, genua
-Joep, genua en spi

Het onderste uit de kan hebben we nog lang niet maar we komen in de buurt! Een zevende plaats overall in het sterke veld van de Goofies geeft goede hoop op nóg betere resultaten tijdens de volgende reeks in Colijnsplaat. Zie ook: http://users.skynet.be/fa107470/uitslagengoofies/Uitslagen_einduitslagORC2.HTM

De krachtmeting in Stellendam tijdens de van Uden Reco Regatta op 18 en 19 april moet uitwijzen of we klaar zijn voor de Deltaweek.

2 opmerkingen:

arjen zei

Was zeker een lekker dagje zeilen.
En met een zesde plaats hebben we de stijgende lijn goed te pakken.

Anoniem zei

De volgende keer OP NAAR DE TOP 4
Ruigma