woensdag 9 juli 2008

Ups & Downs tijdens de Delta Week.

Het thuisevenement van de Waterzooi.

Helaas kwamen we, na de behaalde successen in Stellendam en Scheveningen wat minder goed uit de verf. Het eerste weekend was het weekend van veel starts en weinig wedstrijden.
Vijf keer moesten we starten voor dat het comité het goed genoeg achtte. Wellicht is het een goed idee om de volgende keer een zwarte vlag mee te nemen. Het goede nieuws is dat we wel steeds beter gingen starten. Het tweede weekend begon met een wedstrijd van een mijltje of 37 op de Noordzee. Eigenlijk was deze wedstrijd bij de start ook al afgelopen. Een slechte start en daarna een klap uit de stroom (terwijl je stroom mee hebt) een bijna-man-overboord en een uitkakwind, zorgt voor een 1 na laagste klassering.

Zaterdag lijken we weer in ons goede doen te zijn, 3 windward leeward baantjes staan op het programma. We beginnen met een strakke race waarin we als derde finishen, de tweede race is zo’n beetje de beste die we deze hele Delta Week gevaren hebben, helaas worden we niet gefinished omdat we samen met Aboen en Split Image te vroeg gestart waren, een o.c.s. is ons deel. Helaas varen we hierdoor weer buiten de prijzen. Gelukkig maken we dit zondag’s ruimschoots goed. Alles klopt, bootsnelheid, tactiek, concentratie, alle ingrediënten voor succes zijn aanwezig. Een verdiende eerste plaats op zondag maakt veel goed.

De meeste van ons hebben nu al zin in de Goofies. Gelukkig is het nog niet zo ver. Eerst gaat de boot in de recreatiestand, zodat Marleen en the kids ook een beetje van de boot kunnen genieten. Voorlopig hebben we het eerste jaar ongeveer 2000 Mijl met de boot gevaren. Hiervan zijn er zeker 1000 pure wedstrijdmijlen. In dat jaar hebben we laten zien dat we zeker bij de top 5 horen en wanneer we een beetje ons best doen staan we op het podium.

Iedereen bedankt voor de inzet en een prettige vakantie.

Arjen

Geen opmerkingen: