donderdag 11 december 2008

Goofies december

Primeur voor de Waterzooi

De Goofen hadden weer redelijk weer besteld, wind tussen de 8 en 22 knopen en de kou viel best mee. Droog met hier en daar een bui en ook nog een regenboog.
Deze keer hadden we een primeur, helaas niet zo’n leuke. Een aanvaring met een andere boot en dus schade.
De wedstrijd, voor de verandering hadden we een spinnakerstart, met een beetje geluk kwamen we aardig weg. Jammer genoeg kwamen we niet snel genoeg op gang. Bij de benedenboei kwamen we met drie boten tegelijk aan. Wij waren de binnenste boot. Helaas kregen we van de twee andere boten geen ruimte. Helaas waren we toen al te laat om een aanvaring te voorkomen. Verder hadden we nog een akkefietje met een X-99 die over stuurboord gewoon voor ons langs voer waardoor wij moesten vallen om een tweede aanvaring te voorkomen, erg onsportief. De zelfde X-99 die we tijdens een bui voorbij gevaren waren roept ons vervolgens aan dat hij een andere boei moet hebben en dus ging loeven. Helaas moesten we daar voor weg draaien. De twee schepen achter ons profiteerden daar van en gingen voor.
Positief is wel dat we de hele tijd met zeilen zijn bezig geweest. Een twaalfde plek stond helaas niet op ons wensenlijstje. Wat mij betreft lijkt het er op dat het feit dat je niet kunt protesteren tijdens de Goofies steeds meer een vrijbrief wordt voor overtredingen. Helaas zijn we daar deze keer zeer de dupe van geworden. Op naar de Kerstrace dan maar.

Geen opmerkingen: