zondag 8 maart 2009

Opgeheven hoofden


Nadat we vorige week fanatiek hebben getraind in spi-gijp-handling en grootzeiltrim gingen we dit weekend vol vertrouwen naar Colijnsplaat. De nepgoofen bedeelde ons om stipt 11:00 uur een overzichtelijk baan toe. Deze werd door Henri in de laptop gezet zodat hij de kuip gedurende de trip van nuttige info kon voorzien. En dat gebeurde ook! Een perfecte start om 12:15 uur beloofde wat.
Het eerste rak was bezeild, toch moesten vanwege de vuile wind van enkele voorliggers iets vallen. Doordoor duurde het even voordat we op stoom lagen. De bovenboei kwam echter snel dichterbij. Omdat de spi in no-time stond werd onze positie nog meer versterkt. Een paar spi-gijpjes later was daar de R36 alweer. In het kruisrak terug naar de R22 gingen we om-en-om voorlangs (bakboooord!) bij de A-Boen. Dat was lang geleden. Intussen was de wind wat meer naar het zuiden gedraaid zodat het tochtje naar de SvK5 een mooie reach werd. Een opkomende wind bracht het achterveld dichterbij en we zagen onze concurrenten in de verte verdwijnen. De bootsnelheid was niet optimaal. Op weg naar de finish kwam de Hawkeye nog even onderlangs treinen waarna we om 14:55 eindigden.
Er lag slechts 1 sixpackje in de koeling dus konden we snel, maar met opgeheven hoofden, naar het clubhuis. Daar kregen we, 3 bladjes vet later, te horen dat we 7e zijn geƫindigd op nog geen 6 berekende minuutjes van de nr 1, de Switch.
Of we, vanwege noodzakelijk bootonderhoud, met de volgende Goofies meedoen is nog onzeker. Wat we wel weten is dat we klaar zijn voor de Van Uden Reco eind april!

Geen opmerkingen: