vrijdag 5 juni 2009

North sea regatta 2009

Een perfecte 'sail, sip & smile'-happening

Afgelopen weekend ging het weer gebeuren. Het zeilevenement van Nederland, de North Sea Regatta. Een wedstrijd die staat voor goede feesten, goede organisatie en natuurlijk heerlijk zeilen.

Houtrust Race
Vrijdag stond de Houtrust Race op het programma, twee up/down wedstrijden. We hebben een goede start maar we merken wel dat we nog even moeten wennen aan het zeezeilen en daar heeft de boathandling wat onder te lijden. Echter het veld zit dicht op elkaar en wij zitten er mooi bij. In de haven zijn we dan ook verbaasd te horen dat we slechts een 12de (twaalfdus) en 8ste (achtstus) plek hebben bereikt. Het veld is echt sterk en we zullen de komende dagen dan ook harder moeten werken. Het voornemen van een aantal teamleden om die avond niet te gek te doen en op tijd naar bed te gaan gaat echter al na biertje nummer 2 rigureus overboord. ’S Avonds als vanouds een schitterend feestje waar blijkt dat we veel teams in ieder geval op andere disciplines prima de baas zijn.

Yeoman Challange Trophy
op zaterdag en zondag streden wij om de Yeoman Challange Trophy. Deze wedstrijd is waar het voor ons om draait op de NSR aangezien deze belangrijk is voor de jaarcompetitie. Extra gemotiveerd door de matige resultaten van de vorige dag gingen wij vroeg het water op. Helaas gingen we in de eerste wedstrijd wat laat over de startlijn waardoor we direct konden beginnen met de inhaalrace. Echter doordat wij vrije wind hadden liepen we in het kruisrak al een flink aantal boten voorbij. Ook de spi-rakken gingen steeds beter en we merkten dat we zelfs de boten met top-spi prima bij konden houden.

Door tacktisch goed te varen en op de voordewindse rakken goed op de gewichtsverdeling te letten werden de resultaten steeds beter en liepen we steeds meer boten voorbij. Ook hielp het veel dat onze pitman een handje meehielp de #1 binnen te trekken. Die 94 kilo aan spieren scheelt toch een hoop draaien!!

Uiteindelijk hebben wij de Yeoman Challange Trophy af kunnen sluiten met een 4de plaats waardoor wij in het jaarklassement van een 4de naar 3de plek zijn opgeschoven. Voor ons een zeer mooi resultaat en we kijken dan nu ook al uit naar de Deltaweek om die laatse 2 plekjes op te schuiven.

Geen opmerkingen: