woensdag 8 oktober 2008

De kick-off


Zaterdag 4 oktober was het weer zover. De eerste Goofies wedstrijd en ook de eerste wedstrijd na het zomerreces van de waterzooi. Drie weken geleden hebben wij voorzichtig aan maar eens getraind om te kijken hoe het ook al weer allemaal moest.

Er stond een mooie wind, kracht vijf toenemend tot zes en zelfs de zon liet zich zo nu en dan zien. Al met al een mooie dag voor een wedstrijdje. De start was wat erg defensief waardoor we last kregen van vuile wind van andere boten. Uiteindelijk wisten we in het eerste rak toch enkele boten op te lopen en gingen we strak om de boei waarna de spi al snel stond. Met een mooie bootsnelheid koerste we op de volgende boei af die we wonder boven wonder ook zonder onze navigator wisten te vinden, misschien had het ook wel iets te maken met het nieuwe speeltje in de navigatiehoek. Bij het gijpen bewees Joep dat lieren op een zeilboot slechts ballast zijn en je een spi ook prima op de hand kunt houden. Het kostte hem misschien wat huid maar toch.

Na het spirak was het een buitenschoot koers waarbij zelfs de negen knoop nog even werd aangetikt en onze mastman, een echte fries, de dag van zijn leven had bij het zien van bruinvissen en op het rak naar de brug zelfs wat buiswater. Aan zijn vreugdekreten en verbaasde gelaat was te merken dat dit minder vaak voorkomt op het Sneekermeer.

In het kruisrak naar de finish leek het er op dat we de zeilmakerij.com nog konden pakken maar helaas door enkele slechte overstagmanouvres bleek dit toch net te veel gevraagd.

Al met al een mooie eerste Goofies waarbij duidelijk werd dat enkele lekkere zondagse trainingen geen overbodige luxe zijn

Geen opmerkingen: