zondag 19 oktober 2008

De Zilveren Zeehond

De Ajax-Feyenoord, Nederland Duitsland, Ferrari-McLaren, kortom de derby van de Watersport Vereniging Zierikzee. Het recept is bekend, de langzaamste boot mag als eerste weg, de snelste als laatste, wie het eerst weer terug is heeft gewonnen.


De organisatie had het weer prima voor elkaar. Een duidelijke omschrijving, duidelijke tijdaanduiding, en de verstandige beslissing om vanwege het gebrek aan wind niet helemaal door het oliegeultje te gaan maar tot de H18.
Aangezien onze naam reeds 2 maal op de Zilveren Zeehond is gegraveerd hadden we besloten deze keer een aantal anderen een kans te geven. Ahum?. Geintje, wij hebben ons stinkende best gedaan om de Zilveren Zeehond te behouden. Maar al bij de H18 kwam Hans de Waal met familie op de “Kopje Kleiner” aanknallen. Uiteindelijk vonden we het nog een super prestatie van ons dat we het verschil gedurende de hele terugweg hebben kunnen beperken tot 2 minuten. De absolute winnaar was echter Erik Jan vd Zande met zijn “ JAM.” Toen wij in de haven kwamen lag hij al in de box. Ongelooflijk wat een voorsprong, super gedaan!! Nadat wij over de meet kwamen startten we de motor die er vervolgens direct mee stopt. Iedereen (inclusief wij zelf) dacht dat wij geen diesel hadden meegenomen (vanwege het gewicht), nader onderzoek wees uit dat een lekkend koperen ringetje bij een dieselfilter de boosdoener was. Sjaak van de Hydros heeft ons een zetje gegeven zodat we zonder problemen de box in konden. Al met al een geslaagd evenement met een goede deelname en uiteraard ook een goede aftersails. O ja de foto’s van Dirk Epke worden ook erg gewaardeerd. Zodra het een keertje stormt en wij komen er een beetje spectaculair aan dan wil ik er graag een afdruk van.

Geen opmerkingen: