donderdag 9 juli 2009

Deltaweek 2009!!!

Tweede prijs op zaterdag!!

Onze thuiswedstrijd. Hier wil het eigenlijk nooit echt lukken. Of komt het dat de competitie veel zwaarder is in Zeeland? Alles zag er veelbelovend uit. De organisatie had met hulp van hoofdsponsor Delta “deftig” uitgepakt. Het begint al een beetje op Scheveningen te lijken!!
Mooi weer, mooie tent, goed walprogramma, mooie deelnemers (qua competitie dan), alleen een beetje weinig wind… Op zaterdag stond er drie maal een windward – leeward baan op het programma. Daar hadden we dit jaar al een paar keer op geoefend. Nadat we in de mist het startschip hadden gevonden perste het comité er keurig 3 baantjes uit. Netjes gevaren, echter Diamond Lil was oppermachtig en ging met de eer strijken. Wij moesten genoegen nemen met de tweede prijs!!!
Zondag een boeienbaantje op de Oosterschelde. Na 12 bakken koffie (uitstel) eindelijk zeilen. Een prima start, helemaal volgens plan……alleen…na 20 minuten zijn we echt allerlaatste!
Wier aan het roer en niet een beetje ook!!!! Invaller Bob weet met behulp van een pikhaak (ja die hebben wij ook) het roer grotendeels te bevrijden echter om helemaal vrij te komen moeten we een stuk achteruit zeilen. Dat is niet de bedoeling in een wedstrijd. Pas als de boot voor ons 300 meter voor ligt zetten we de achtervolging in. Door goed te varen en te anticiperen op stroom en wind weten we nog 6 deelnemers in te halen. Uiteindelijk staan we als zesde op de uitslagenlijst. Ongelooflijk, aan de andere kant. Vreselijk balen natuurlijk.
Het eerste weekend sluiten we af met overall een tweede plek. Helaas voor ons bestaat de Delta week uit twee weekends.

Geen opmerkingen: