zondag 9 mei 2010

Van Uden Reco regatta 2010

Het weekend van 24 en 25 april stond in het teken van de seizoen opener de Van Uden Reco regatta. Naast dat dit voor de Waterzooi de eerste wedstrijd van het seizoen was, startten we ook voor het eerst in de ORC 3 klasse.

Hiervoor was een hele nieuwe tactiek nodig want in plaats van de langzaamste boot zijn we in deze klasse de snelste boot.

Op zaterdag stond er nog een redelijke wind van 6 knopen. Op zich niet echt ons windje maar desalniettemin was de bootsnelheid en hoogte prima tegenover de concurrenten.
Bij de eerste wedstrijd ging de start goed en lagen we direct in een goede positie maar het bleek toch moeilijk de lichte boten bij te houden. Dit leverde uiteindelijk een 4de plek op.

De tweede wedstrijd starte we te vroeg maar gelukkig konden we nog snel onder de lijn dippen om alsnog te starten. Dit maakte het wel moeilijk om de achterstand nog in te lopen maar door in de spi-rakken flinke hoeken te varen hebben we een flink aantal plaatsen goed kunnen maken en eindigden we uiteindelijk op een 2de plaats.

Bij de terugkomst in de haven was er even lichte paniek aan boord omdat het eerste biertje niet uit de gebruikelijke RIB werd aangereikt maar uit eigen koelkast moest komen. Gelukkig had de organisatie wel voor een lekker visje en andere versnaperingen gezorgd.

Verder was er 's avonds weer een goed feestje met band en dj en gelukkig ook wat biertjes.

Zondagochtend was moeizaam opstaan maar eenmaal op het water hadden we er weer helemaal zin en waren we klaar om die line of honours te pakken. Helaas viel de wind volledig weg en werd het een grote drijfpartij.

Na tot 1500 gewacht te hebben kwam het verlossende bericht van de organisatie dat er zeewind op komst was en dat er zo snel mogelijk gestart zou worden. Uiteindelijk kon er gestart worden met een heerlijke 18 knopen wind. Dit was een heerlijke afsluiting na een weekend met bijna geen wind.

Uiteindelijk is de waterzooi 4de geworden tijdens haar eerste ORC 3 wedstrijd.

Geen opmerkingen: