maandag 5 december 2011

Goofies december 2011

Begin van de week waren de weersvoorspellingen niet zuinig: 30 tot wel 45 knopen wind stond er op het programma. De laatste voorspellingen waren toch gedaald tot een mooie 6bft en er werd verzameld in de regen met een bak koffie. Twee nieuwe opstappers (Tomas en Paul) zaten om 6 uur ’s ochtends al in de trein voor hun eerste winterwedstrijden.

Onder motor richting de Colijnsplaat bleef de windmeter onder de 30 knopen. In de luwte van de haven ging de G3 erop en kregen de opstappers wat uitleg over boot. Op naar de start waar de regen al had plaatsgemaakt voor het eerste blauw.
Met 15 boten in onze klasse aan de start werd er een mooi vrij plekje gevonden. Helaas leken we wat vroeg en na hard afvallen om tijd te winnen zaten we toch nog in de drukte. Met een X in de vrije wind moest er wat snelheid ingeleverd worden. Na een paar slagen werd achterin het veld de bovenboei gerond en de spi stond rap. Er zaten een aantal pittige vlagen tussen en boot ging rap maar stabiel. De spigijp ging niet helemaal soepel maar al vliegerend kregen de voordekkers de tijd todat alles weer stond. Om ons heen werd het spi-slagveld duidelijk met zware broaches, schoolvoorbeelden van zandlopers en genakers als los klapperende vlaggen.
Een tweede gijp werd dus maar vermeden door zonder spi een stukje halvewinds langs de benedenboei te zeilen: op naar weer een bovenboei. Na deze bovenboei mocht voor de laatste maal de spi er op voor een klein stukje volle kracht surfen. Het laatste stukje opkruisen richting de finish bleek dat we erg mooi in het veld lagen. Nipt voor de Alu4start gingen we dan de finish over. Het resultaat was een uitstekende 5e plek!

Na een paar kleine biertjes weer op tijd richting Zierikzee. Voor de opstappers waren de eerste winterwedstrijden aangenaam winderig, warm, zonnig en gezellig, dat smaakt naar meer!

Geen opmerkingen: